K2 Vitamin, et ukjent supervitamin?

Vitamin K2 har fått stor oppmerksomhet i media denne høsten fra forskere, farmasøyter, og ernæringsfysiologer.  De er forbløffet over de positive resultatene dette vitaminet gir, derfor anbefaler de at man spiser mat som inneholder mer av dette viktige vitaminet. Blant annet hadde dagbladet en stor sak på fremsiden av papiravisen om vitamin k2, artikkelen brukte overskriften supervitaminet?

Burde man teste ut vitamin k2 som et vitamintilskudd?

Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer.  I de grønne grønnsakene slik som spinat og brokkoli, nøtter, frø og planteoljer som raps-, soya- og olivenolje er det vitamin K1.

Vitamin K2 dannes av bakterier i tarmen, men ikke nok, så vi må få det tilført via kosten.  Derfor er et sunt og variert kosthold viktig.

I fermentert og modnet mat som rakfisk, gammelost og surkål er det mye K2 vitamin.  Vitamin K2 dannes av bakteriene som sørger for gjæring eller syrning av matvarer.

I Asia har de lang tradisjon med fermentert mat i kostholdet

Japanere spiser en rett av fermenterte soyabønner.  En liten porsjon av disse fermenterte soyabønnene som de kaller Natto inneholder like mye K2 vitamin som i 20 liter melk, eller 16 kilo kjøtt

I Kina sverger de til Kombucha som er et bredt spekter av gjærede, lett sprudlende, søtlige sorte eller grønne teer, som skal drikkes kalde og som angivelig skal ha en helsemessig fordelaktig virkning på den som drikker den.

Kimchi er Koreas nasjonalrett, bestående av fermenterte grønnsaker og iblant reker eller andre små sjødyr. Kimchi er nærmest obligatorisk tilbehør til et koreansk måltid.

Gjennom flere hundre år har de i Asia erfart at et kosthold som inneholder fermentert mat gir en god helse med mindre plager.

Fermentert mat i Norge

I 1960 var det ti meierier i Norge som laget den tradisjonsrike osten.  -Gammelost er stappfull av vitamin K2, men er dessverre ikke lenger en del av vårt alminnelige kosthold. -og dermed ingen særlig innvirkning på den norske folkehelsen.

Hva er det som er så unikt med vitamin k2?

Undersøkelser viser at dette essensielle vitaminet har evnen til å «skru på» viktige proteiner i kroppen.  Når disse proteinene aktiveres blir mange typer kroppsvev påvirket, blant annet bløtvev i hjernen, lever, nyrer og tarm – i tillegg til bindevev og beinvev i hele kroppen.

Hvis du ikke spiser fermentert mat, er det enkelt å få i seg det essensielle vitaminet.  En kapsel K2 vitamin daglig bidrar til en normal benhelse, hjertehelse og immunsystem.

Vitamin K, som er et fettløselig vitamin er betegnelsen på to ulike naturlige former: K1 og K2. Selv om fettløselige vitaminer holder seg lenge i kroppen og fungerer som et reservelager dersom du har vitaminmangler, er absorpsjon av både K1 og K2 vitamin relativt lav, og omsetningen rask. Derfor er det viktig med en regelmessig tilførsel av K vitaminer. Det kan enten gjøres gjennom et variert kosthold eller ved å ta vitaminet i form av kosttilskudd.

Anbefaler K2 Vitamin Trippelfunksjon til alle

Prøv kvalitetsproduktet K2 Vitamin Trippelfunksjon i dag til kun 298

K2 vitamin inneholder K2, D3 og B1, tre essensielle vitaminer, som kroppen ikke lager selv.

  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning.
  • Vitamin K2 med vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon
  • Vitamin K2 med vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon
Om produktet -