Dette er K2 Vitamin Trippelfunksjon

Vitaminer er organiske forbindelser med en rekke viktige funksjoner i kroppen De fleste vitaminer må tilføres gjennom kosten ettersom kroppen ikke klarer å lage dem selv.

Vitamin K2 bidrar til normal benbygning. Vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon. Vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon.

Vitamin K samarbeider med celler som produserer proteiner, dette gjelder proteiner som stanser blødninger og proteiner som bygger kalsium inn i skjelettet vårt.

Vitamin D sikrer opptak av kalsium i tarmen og bidrar til normal muskelfunksjon.

Siden tidlig på 1900-tallet har det vært kjent at vitamin D øker opptaket av kalsium og fosfor i tarmen.

Nye kostvaner med lite fet fisk samt redsel for soleksponering kan være årsak til mangel på dette vitaminet.

Hva er K vitaminer egentlig, hva gjør de i kroppen vår?

Kroppen trenger vitaminer for å fungere, og vitamin K er et viktig næringsstoff som de andre vitaminene.

Vitamin K, som er et fettløselig vitamin er betegnelsen på to ulike naturlige former: K1 og K2. Selv om fettløselige vitaminer holder seg lenge i kroppen og fungerer som et reservelager dersom du har vitaminmangler, er absorpsjon av både K1 og K2 vitamin relativt lav, og omsetningen rask. Derfor er det viktig med en regelmessig tilførsel av K vitaminer. Det kan enten gjøres gjennom et variert kosthold eller ved å ta vitaminet i form av kosttilskudd.

Hvilken nytte har K2 vitaminer i kroppen?

Den mest kjente funksjonen til vitaminet er evnen til å få blodet til å koagulere. Lenge trodde man at dette var det eneste vitamin K var godt for, men i senere tid har man også kunnet dokumentere at vitaminet bidrar til å opprettholde normal benbygning.

Hva er det to formene for K vitaminer?

K1-vitamin, fyllokinon:

K1-vitamin dannes ved fotosyntese og finnes i grønne planter som, rosenkål, brokkoli, spinat, salat, kål og produkter av planteoljer, spesielt raps-, soya- og olivenolje. Disse grønne bladgrønnsakene står for omtrentlig 90 prosent av inntaket vårt av K vitaminer. Siden de ofte finner veien til våre middagstallerkener, er de fleste godt dekket av vitaminet gjennom et vanlig norsk kosthold.

Andre kilder til K vitaminer kan være meieriprodukter, kornprodukter og kjøtt. Vitamin K1 er et relativt stabilt vitamin ved varmebehandling, men er ømfintlig for lys. Derfor bør oljer oppbevares mørkt og helst kaldt for å hindre harskning av fettet.

K2 vitamin, menakinon:

K2-vitamin dannes av bakterier i tarmen, men vi kan også finne vitaminet i matvarer som lever, muggoster og egg. Den japanske retten natto, som er gjærede soyabønner, natto er spesielt rik på K2-vitamin, men det er kanskje ikke mat som står på hverdagsmenyen hos folk flest.

Hvordan få i seg nok vitamin D?

Dessverre finnes det ikke så mange matvarer som inneholder vitamin D naturlig. Årsaken til det er at kroppen primært er laget for å produsere vitaminet selvgjennom soleksponering på huden og ikke gjennom munnen.

Likevel har det ikke stor betydning hvordan du får i deg vitamin D, så lenge du får i deg nok.

De beste D-vitaminkildene er fet fisk som laks og makrell i tillegg til fiskeolje.

Det at du ikke spiser fiks trenger ikke å være en umulig utfordring. ikke å være en umulig utfordring.

Tilskuddet K2 Vitamin Trippelfunksjon med vitamin D3 er en god løsning for deg som vil sikre at du får nok av disse vitaminene.

  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning.
  • Vitamin K2 med vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon
  • Vitamin K2 med vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon